Zwembad Erica is deelnemer in de participatiewebshop van de gemeente Emmen. Dit is een regeling voor ouders (die wonen in de gemeente Emmen) van kinderen tussen de 4 en 18 jaar, die minimaal één jaar leven met een laag inkomen. Zij kunnen in deze webshop producten bestellen voor hun schoolgaande kinderen. Om gebruik te kunnen maken van de webshop, moet de participatieregeling schoolgaande kinderen worden aangevraagd. De precieze voorwaarden en het aanvraagformulier staan op www.participatiewebshop.emmen.nl. Voor zwembad Erica “Geert Vos Bad” kunnen er in die webshop, indien u ervoor in aanmerking komt, onder andere gezins- en persoonlijke abonnementen aangevraagd worden en ook het deelnemen aan de zwemlessen A, B of C. Hieronder volgt de informatie van de gemeentelijke website:

Webshop minimaregeling kinderen online

Ouders met een laag inkomen kunnen hier producten bestellen voor hun schoolgaande kinderen tussen de 4 en 18 jaar. Hierbij kunt u denken aan sport- of muzieklessen, schoolkosten, een abonnement op Dierenpark Emmen of een bezoek aan het theater. Wel moeten ze eerst een aanvraag hiervoor indienen. De webshop is te benaderen via participatiewebshop.emmen.nl.

Aanvragen

Om gebruik te kunnen maken van de webshop, moet de participatieregeling schoolgaande kinderen worden aangevraagd. Dit is een regeling voor ouders van kinderen tussen de 4 en 18 jaar, die minimaal één jaar leven met een inkomen rond het minimum. De precieze voorwaarden en het aanvraagformulier staan op Participatiewebshop

Bijdrage

Kinderen die basisonderwijs volgen, hebben via de participatieregeling dit jaar recht op een bijdrage van € 275,- en jongeren die voortgezet onderwijs volgen € 400,- en volwassenen € 125,-. Dit toegekende bedrag moet worden besteed in de webshop. Daarom is er een breed aanbod van producten opgenomen.

Aanbieders

Iedere aanbieder die bijdraagt aan participatie van schoolgaande kinderen is in principe welkom om zijn producten toe te voegen. De producten zijn ingedeeld in categorieën school, binnensport, buitensport, fietsen, cultuur en vrije tijd. Op dit moment doen al 120 aanbieders mee.